Η ιστορία μας

Η αποστολή μας να διευκολύνουμε και να ομορφύνουμε την καθημερινότητά των ανθρώπων, αποτελεί την ιστορία μας.

Δεκαετία 1980

Ίδρυση της Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε.

Η Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε. ιδρύθηκε το 1987, ξεκινώντας τη συνεργασία της με την TOYOTOMI Co LTD, το Νο 1 κατασκευαστή θερμαστρών κηροζίνης στον κόσμο.

Δεκαετία 1990

Βασικές Επιχειρηματικές Δραστηριότητες

Το βασικό αντικείμενο της δραστηριότητας της ήταν οι θερμάστρες KEROSUN μέχρι το 1993, όπου και αναλαμβάνει την αποκλειστική αντιπροσωπεία και διανομή των κλιματιστικών ΤΟΥΟΤΟΜΙ. Το 1999 εγκαινιάζει τη συνεργασία της με την CARRIER HELLAS για την αποκλειστική διανομή του ομώνυμου οικιακού κλιματισμού στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.

Δεκαετία 2000

Επέκταση εμπορικής δραστηριότητας

Το 2000 με την εξαγορά της TOSHIBA από την CARRIER CORPORATION, αναλαμβάνει αντίστοιχα και την επίσημη διανομή του οικιακού κλιματισμού TOSHIBA.

Το 2004 ιδρύεται η GED TOYOTOMI ITALIA SRL με έδρα το Μιλάνο, ως επίσημος διανομέας του οικιακού και επαγγελματικού κλιματισμού TOYOTOMI στην Ιταλία και παράλληλα δημιουργείται τμήμα εξαγωγών.

Την ίδια χρονιά, η εταιρία συνεχίζει την ανάπτυξή της με την ίδρυση τμήματος μικροσυσκευών και ηλεκτρονικών συσκευών, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική διανομή των μαρκών KENWOOD, MAC AUDIO, AUDIOVOX και BLAUPUNKT για προϊόντα ήχου και εικόνας.

Το 2006 επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στο χώρο του ξενοδοχειακού εξοπλισμού μέσω της θυγατρικής της DELTA HOTELIA.

Δεκαετία 2010

Εισαγωγή στο Χ.Α.Α

Η επεκτατική της πορεία συνεχίζεται το 2010, όπου ενώνει τις δυνάμεις της με την VELL INTERNATIONAL GROUP, αποκτώντας νέο δυναμικό προφίλ λόγω της εισαγωγής της στο Χ.Α.Α.

Σημεία αναφοράς αποτελούν τόσο η δημιουργία κέντρου LOGISTICS στον Ασπρόπυργο, όσο και το οργανωμένο Δίκτυο Τεχνικής Υποστήριξης.

Ο θεσμικός της ρόλος στον κλάδο των οικιακών συσκευών εκπροσωπείται μέσω της συμμετοχής της στην εταιρία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε και στο ΣΒΕΗΣ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Συσκευών).

Το 2015 η Γ.Ε Δημητρίου αναβιώνει την ιστορική ελληνική μάρκα ΙΖΟΛΑ.

Στόχος της παραμένει η διαρκής ανάπτυξη και εξέλιξή της, ως μια αμιγώς ελληνική εταιρία, η οποία βρίσκεται στη διάθεση και εξυπηρέτηση των καταναλωτών.