Από   
Έχετε φτάσει το μέγιστο αριθμό προϊόντων σε αυτή την κατηγορία
Αφαίρεση
placeholder
Σύγκριση μοντέλων

Δεν είναι όλα τα κλιματιστικά ίδια..

Thursday, 11 June 2015
Δεν είναι όλα τα κλιματιστικά ίδια..

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την ποιότητα ενός κλιματιστικού από ένα άλλο?

Η απόδοση, κατανάλωση και η ενεργειακή κλάση ενός κλιματιστικού σε σχέση με το χώρο κάλυψης, αποτελεί το βασικό κριτήριο διαφοροποίησης. Mε την υιοθέτηση από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ενιαίας Οδηγίας Οικολογικού Σχεδιασμού ECO design, όλες οι κλιματιστικές μονάδες συνοδεύονται από τις αντίστοιχες ενεργειακές ετικέτες τους. Εκεί αναγράφεται η συνολική κατανάλωση τους, τόσο στην περίοδο ψύξης όσο και στην περίοδο θέρμανσης. Έτσι είναι εύκολο πια, να συγκρίνετε την κατανάλωση μεταξύ κλιματιστικών της ίδιας ισχύος και να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει, όχι με κριτήριο την αξία απόκτησής του, αλλά την εξοικονόμηση που μπορεί να σας προσφέρει σε συνδυασμό με την υψηλή απόδοση. Ο γενικός κανόνας που ισχύει για τα κλιματιστικά Inverter είναι ότι όσο πιο υψηλή είναι η ενεργειακή κλάση, τόσο πιο οικονομικό – αποδοτικό στη λειτουργία του είναι ένα κλιματιστικό.

Το παρακάτω πινακάκι μας δίνει μία ένδειξη εξοικονόμησης:

Όμως η ενεργειακή κλάση δεν είναι η μόνη ένδειξη. Στην παραπάνω εικόνα θα δείτε 2 συγκρίσιμες μονάδες της ίδιας ισχύος, μετρημένες κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Οι 2 μονάδες είναι Ενεργειακής κλάσης Α++. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχει ένα στοιχείο που τις κάνει να διαφέρουν. Η μονάδα 2 μας δίνει υψηλότερο δείκτη SEER και χαμηλότερη ετήσια κατανάλωση και άρα είναι πιο οικονομική- αποδοτική.

Η ποιότητα του αέρα είναι ένα ακόμη σημαντικό κριτήριο διαφοροποίησης. Ο Ιονιστής / Καθαριστής αέρα plasma, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικό πλεονέκτημα για κάθε κλιματιστικό, ιδιαίτερα για χώρους όπου υπάρχουν μικρά παιδιά. Αυτό συμβαίνει γιατί ένας Ιονιστής διαθέτει ισχυρή τριπλή δράση: αντιβακτηριδιακή, δράση κατά της ρύπανσης και δράση κατά των δυσάρεστων οσμών. Έτσι, εξουδετερώνει στο μέγιστο βαθμό τα βακτηρίδια που κατακρατούνται στο χώρο και προκαλούν αλλοίωση των τροφίμων, αλλεργίες, αναφυλαξία, ενώ βοηθά στην απομάκρυνση της γύρης, της σκόνης, του ακάρεως και άλλων βλαβερών ουσιών του αέρα και καταπολεμά τις οσμές ( όπως καπνός από τσιγάρα ).

Επιπλέον, τα φίλτρα καταπολεμούν αποτελεσματικά βακτήρια & τοξίνες του αέρα που προκαλούν αδιαθεσία, πονοκεφάλους κλπ. Περιορίζουν τη σκόνη, τη μούχλα, τη γύρη, τις δυσάρεστες οσμές και τον καπνό από τσιγάρα, τα μικροσωματίδια ή τρίχες από κατοικίδια. Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο συνδυασμός του ιονιστή με τα φίλτρα, προσφέρει ένα άριστο αποτέλεσμα και δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες εσωτερικής ατμόσφαιρας.

Η ποιότητα κατασκευής του κλιματιστικού, δηλαδή η ποιότητα του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένη η εσωτερική και εξωτερική μονάδα, είναι ένα ακόμη κρίσιμο στοιχείο διαφοροποίησης. Πόσο ανθεκτικά, ισχυρά και συμπαγή είναι τα πλαστικά μέρη του? Η ποιότητα του υλικού μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής αλλά και την απόδοση της κλιματιστικής μονάδας.

Η χρηστικότητα του μηχανήματος, δηλαδή όλες οι επιπλέον λειτουργίες ( πέραν των σταθερών και κοινών για όλα τα κλιματιστικά ) που δημιουργούν συνθήκες άνεσης για το χρήστη και ευεξίας στο χώρο του. Δείτε μερικές από αυτές.

Η υποστήριξη μετά την αγορά. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και η παροχή υπηρεσίών υποστήριξης μετά την αγορά της κλιματιστικής μονάδας. Σημείο αναφοράς για τις υπηρεσίες αυτές, δεν αποτελεί μόνο η εγγύησή του προϊόντος και η τεχνική υποστήριξη για τον καταναλωτή, αλλά και η επιπλέον βοήθεια ή καθοδήγηση που μπορεί να χρειαστεί σχετικά με το χειρισμό της συσκευής που αγόρασε.

  • Pin It

Εγγραφή στο Newsletter

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Top