Από   
Έχετε φτάσει το μέγιστο αριθμό προϊόντων σε αυτή την κατηγορία
Αφαίρεση
placeholder
Σύγκριση μοντέλων

Μάθετε όλα τα μυστικά, για γρήγορο και άψογο σιδέρωμα

Wednesday, 10 December 2014
Μάθετε όλα τα μυστικά, για γρήγορο και άψογο σιδέρωμα

Το σιδέρωμα είναι συνήθως για τη νοικοκυρά μία δύσκολη, χρονοβόρα και κουραστική δουλειά. Σίγουρα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα με τα αγαπημένα της. Υπάρχουν όμως κάποια μικρά μυστικά, που μπορεί να διευκολύνουν και να επιταχύνουν όλη τη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερες προτάσεις για ξεκούραστο και γρήγορο σιδέρωμα εδώ.

Σιδέρωμα Βήμα προς Βήμα

1. Πριν ακόμη ξεκινήσετε το σιδέρωμα, βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια του σίδερου που ακουμπάει στα ρούχα σας ( πλάκα ) είναι καθαρή.

2. Ρυθμίστε τη σιδερώστρα σας στο κατάλληλο για εσάς ύψος. Το σωστό ύψος της σιδερώστρας είναι περίπου στη μέση σας ώστε να μη σκύβετε ή λυγίζετε υπερβολικά τους αγκώνες σας για να σιδερώσετε. Είναι σημαντικό η σιδερώστρα που χρησιμοποιείτε σιδερώστρα να είναι επενδυμένη και να έχει μεγάλη επιφάνεια.

3. Φροντίστε το κάλυμμα της σιδερώστρας να είναι τεντωμένο πάντα, ώστε να αποφύγετε ενοχλητικά σημάδια στα ρούχα σας.

4. Ξεχωρίστε τα ρούχα που θέλετε να σιδερώσετε, ανάλογα με τον τύπο του υφάσματος. Αυτό θα μειώσει τη συχνότητα που θα χρειάστει να αλλάζετε τη θερμοκρασία στο σίδερο, για κάθε διαφορετικό ρούχο.

5. Διαβάστε τις ετικέτες των ρούχων και ακολουθήστε τις οδηγίες σιδερώματος του κατασκευαστή που εμφανίζονται συνήθως με σύμβολα, για κάθε τύπο υφάσματος.

6. Ψεκάστε το ρούχο με λίγο νερό πριν το σιδερώσετε. Θα βοηθήσει το σίδερο να «γλιστρήσει» πιο εύκολα, ειδικά στα ρούχα που είναι αρκετά τσαλακωμένα.

7. Κάντε μία δοκιμή σιδερώνοντας μία μικρή επιφάνεια στο πίσω μέρος ή στο εσωτερικό του ρούχου, σε περίπτωση που δεν είστε βέβαιοι για τον τύπο του υφάσματος. Ξεκινήστε με χαμηλή θερμοκρασία και σταδιακά αυξήστε.

8. Περιμένετε περίπου 3 λεπτά πριν σιδερώσετε ευαίσθητα υφάσματα. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας θέλει λίγο χρόνο για να φτάσει το επιθυμητό επίπεδο, ανεξαρτήτως αν είναι χαμηλότερη ή υψηλότερη από την προηγούμενη ρύθμιση.

9. Τα περισσότερα υφάσματα, όπως τα μεταξωτά, μάλλινα, βελούδινα κ.λ.π σιδερώνονται καλύτερα, έχοντας τοποθετήσει επάνω τους ένα πανί, έτσι ώστε να αποφύγετε τα γυαλιστερά σημάδια.

Συμβουλή: Μη βάζετε περισσότερα πλυντήρια από όσα μπορείτε να σιδερώσετε μέσα στην εβδομάδα. Οι στοίβες με τα ασιδέρωτα τρομάζουν..

  • Pin It

Εγγραφή στο Newsletter

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Top