Από   
Έχετε φτάσει το μέγιστο αριθμό προϊόντων σε αυτή την κατηγορία
Αφαίρεση
placeholder
Σύγκριση μοντέλων

Μάθετε τα πιο βασικά tips εξοικονόμησης ενέργειας για τα κλιματιστικά σας!!

Friday, 05 June 2015
Μάθετε τα πιο βασικά tips εξοικονόμησης ενέργειας για τα κλιματιστικά σας!!

1. Επιλέξτε την κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας
Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ρυθμίστε το κλιματιστικό σας στην ψύξη, στους 26C° και αφήστε το να λειτουργήσει συνεχόμενα. Αντίστοιχα, κατά τη χειμερινή περίοδο, ρυθμίστε το κλιματιστικό σας στους 20C° στη θέρμανση και αφήστε το να λειτουργήσει συνεχόμενα. Η επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο σας είναι θέμα χρόνου και συγκεκριμένα μόλις λίγων λεπτών!! Δημιουργείστε έτσι μία σταθερή θερμοκρασία άνεσης και αποφύγετε τη συχνή κουραστική μεταβολή της από το χειριστήριο, ή το απότομο ξεκίνημα του μηχανήματος σε ιδιαίτερα υψηλές & χαμηλές θερμοκρασίες που αυξάνουν το κόστος λειτουργίας.

2. Εξασφαλίστε την κατάλληλη μόνωση στο χώρο σας.
Φροντίστε ο χώρος που χρησιμοποιείται το κλιματιστικό σας να έχει επαρκή μόνωση, ώστε να μην υπάρχουν απώλειες κατά τη διάρκεια λειτουργίας του που επηρρεάζουν αρνητικά τη θερμοκρασία του χώρου. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά κατά τη λειτουργία του.

3. Μεριμνήστε για τη σωστή συντήρηση του κλιματιστικού
Είναι απολύτως απαραίτητο και προαπαιτούμενο για την ομαλή λειτουργία του κλιματιστικού σας, να γίνεται σωστή και τακτική συντήρηση του, από εξουσιοδοτημένους τεχνικούς και με βάση τις ενδεδειγμένες οδηγίες από τον κατασκευαστή.

4. Φροντίστε για τον τακτικό καθαρισμό των φίλτρων και αντικατάστασή τους
Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε συχνά και σύμφωνα με τις οδηγίες καθαρισμού που προτείνονται από τον κατασκευαστή, τα φίλτρα του κλιματιστικού σας ( προτείνεται καθαρισμός σε τακτά χρονικά διαστήματα 1-2 μήνες ). Προσοχή: Τα περισσότερα φίλτρα δεν πλένονται, γιατί το νερό καταστρέφει τις πολλαπλές καθαριστικές ιδιότητές τους. Επιπλέον αντικαταστήστε τα φίλτρα κάθε περίπου 2-3 χρόνια, ανάλογα με τις ανάγκες του περιβάλλοντος χώρου ( π.χ ένας χώρος όπου υπάρχουν καπνίζοντες επιβάλει γρηγορότερη αντικατάσταση των φίλτρων ). Ο συνδυασμός πολλαπλών φίλτρων και ιονιστή σε ένα κλιματιστικό εξασφαλίζει καθαρότερο και πιο υγιές περιβάλλον.

5. Επιλέξτε το κατάλληλο κλιματιστικό για το χώρο σας
Επιλέξτε το κατάλληλο κλιματιστικό με βάση τις ανάγκες του χώρου. Μην αγοράζετε ποτέ ένα κλιματιστικό που είναι ακατάλληλο για το χώρο που θα χρησιμοποιήσετε. Ένα χαμηλότερης απόδοσης από την αναγκαία κλιματιστικό, μπορεί να είναι φθηνότερο στην απόκτησή του, αλλά η λειτουργία του θα σας κοστίσει ακριβά!! Αντίστοιχα και ένα προϊόν μεγαλύτερων δυνατοτήτων από αυτές που απαιτεί ο χώρος. Η απόδοση και η ενεργειακή κλάση της κλιματιστική μονάδας σε σχέση με το χώρο κάλυψης, θα πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο.

6. Ελέγξτε την ενεργειακή ετικέτα
Τέλος, με την υιοθέτηση από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης της ενιαίας Οδηγίας Οικολογικού Σχεδιασμού ECO design, όλες οι κλιματιστικές μονάδες συνοδεύονται από ενεργειακές ετικέτες. Εκεί αναγράφεται η συνολική κατανάλωση της κλιματιστικής μονάδας, τόσο στην περίοδο ψύξης όσο και στην περίοδο θέρμανσης. Έτσι είναι εύκολο πια, να συγκρίνετε την κατανάλωση ενός κλιματιστικού, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη συσκευή θα μπορούσατε να επιλέξετε για τον ίδιο σκοπό (ψύξη ή θέρμανση). Η νέα οδηγία Οικολογικού Σχεδιασμού, δημιουργήθηκε για να καλύψει: την ανάγκη περιορισμού των επιπτώσεων στο περιβάλλον, την εξοικονόμησης ενέργειας από τα οικιακά κλιματιστικά, τον περιορισμό της σπάταλης χρημάτων για τα νοικοκυριά. Σημειώνεται ότι ένα κλιματιστικό Inverter Ενεργειακής Κλάσης Α+++, εξοικονομεί εώς και 45% ενέργεια, σε σχέση με ένα συμβατικό κλιματιστικό Ενεργειακής Κλάσης Α.

  • Pin It

Εγγραφή στο Newsletter

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Top